Thursday, March 29, 2012

MELUASKAN JARINGAN

Assalamualaikum wbr

Alhamdulillah, setinggi-tinggi syukur kepada Allah Al-Kabiir, Al-Mutakabbir, Al-'Aliy kerana telah memberi peluang kepada SMTT3i untuk terus berkhidmat kepada masyarakat. Setakat ini pembelajaran para pelajar berjalan lancar seperti biasa InsyaAllah.

Baru-baru ini pada 3 mac yang lalu, SMTT3i telah berjaya menganjurkan satu majlis makan amal untuk tujuan mengumpul dana bagi menampung kos operasi perjalanan sekolah ini. Alhamdulillah sambutan begitu menggalakkan dan majlis berjalan lancar. Terdapat gerai2 sampingan dibuka seperti gerai menjual CD dan buku-buku agama, pakaian, keropok dan kuih, tahfz Shoppe dan promosi pakej pelancongan oleh 3i Marhalah Travel Sdn.Bhd. 

Majlis tamat sekitar jam 3petang dan hampir 500 penyertaan yang diterima. Alhamdulillah. Terima kasih atas sokongan kalian semua.

Kemudian, InsyaAllah pada 13April ini 2 orang pelajar daripada SMTT3i akan dihantar melanjutkan pengajian mereka ke Pesantren Langitan di Widang Tuban Jawa Timur, Indonesia. Mereka akan di taja yuran pengajian oleh individu dermawan yang sudi menaja mereka. Alhamdulillah. 

InsyaAllah selepas ini akan disusuli lagi program lanjutan pengajian pelajar dari sini ke merata-rata pusat pengajian ternama. Semoga Allah meredhai segala usaha kecil kita ini. 

No comments:

Post a Comment